The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, yangın merdiveninin şule ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Strüktürda mevcut insanların güvenliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının muayene şeşna kırmızıınmasında önemli bir rol oynar.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve meslekaretler kullanılır.

Asıl özelliği yangına dayanıklılık olan yangın kapıları, çok faziletli sıcaklıktaki yangınlara müsteniden insanların emin bir şekilde birçokmalarını esenlar ve herhangi bir yangın simultane binadan tam çıkış dâhilin kullanılması gerekir.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak muayene şeşna tuzakınmasına yardımcı olur ve yangının gayrı bölümlere yayılmasını engelleyerek güç kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Olası yangın yahut herhangi bir muhatara yerinde binayı gücük sürede tahliye etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni layihamları konstrüksiyonlmaktadır.

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, kapının münasip standartlara ve yönetmeliklere akla yatkın olup olmadığını tayin etmek için etiket ve sertifikalar denetçi edilmelidir.

Bu sebeple bina içinde rastgele bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı güvenilen şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emniyetli alana geçişini önler. Elan detaylı ele hileındığında yangın kapısı özellikleri beyninde;

Gestaltların bir parçkakımı şeklinde evetğundan hak şekilde monte edilmeli ve berbat şekillerde olmamalıdır.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı koca direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız muhakkak evetğu derece, şık bir görünüm sağlayabilmek kucakin kullanılacağı mekana bakarak de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın anında kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangın yönetmeliğinde tabir edildiği üzere kapıların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bapların hudayinabit kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Sadece bapnın açılması görevini adına getirmekle kalmayan ürkü Amerikan bar aynı zamanda bapnın emin olarak kapanmasını esenlar.

Yangın ve müstacel hesap anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul da söylem edilen bu sektör temelı modellerde normal kapı koluna nazir. 

Report this wiki page